Wrap z kiełkami słonecznika

Wrap to proste szybkie danie. Możesz do niego dodać takie składniki jakie lubisz. Nasza propozycja tortilli z kiełkami słonecznika i paluszkami rybnymi.

Składniki:

  • Wrap:
  • 1 opakowanie kiełków słonecznika
  • 1 opakowanie mix sałat
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • 3-4 paluszki rybne

  • Dip czosnkowo-ziołowy:
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1-2 łyżki kiełków brokułu
  • kilka listków świeżej mięty
  • szczypta ziół prowansalskich
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Przygotuj wszystkie składniki, których chcesz użyć do wrapa.
  2. Zrób dip czosnkowo- ziołowy: do jogurtu dodaj posiekany czosnek, koperek, miętę, przypraw ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Dołóż kiełki brokułu, które doskonale komponują się z dipem.
  3. Przygotuj wrapa zgodnie ze wskazówkami producenta zawartymi na opakowaniu.
  4. Na podgrzanej torlili układaj składniki zaczynając od sałaty i kiełków słonecznika. Następnie polej składniki dipem. Nałóż również ogórka, pomidora i na końcu podsmażone paluszki rybne. Ponownie polej sosem. Zawiń wrapa pomagając sobie folią aluminiową.

Wrap z kiełkami słonecznika, to szybka i zdrowa propozycja np. na lunch do pracy.
Smacznego!