Tortilla śniadaniowa z pastą jajeczną

Lekki pyszny lunch.

Składniki:

  • 2 tortille
  • 30g mikroliści rzodkiewki
  • 1 korzeń rzodkiewki
  • 4 plasterki ogórka
  • 2 plasterki żółtego sera
  • Masło
  • 3 jajka
  • Szczypiorek
  • 1 cebula dymka
  • 3 łyżeczki majonezu
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Pokrój w kostkę.
  2. Szczypiorek i cebulę posiekaj i dołóż do jajek. Dodaj majonez. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Pasta jest gotowa.
  3. Pokrój rzodkiewkę i ogórka na plasterki.
  4. Tortille przygotuj jak na opakowaniu, następnie posmaruj masłem.
  5. Połóż na tortilli plasterek sera i podgrzej pół minuty, na dobrze rozgrzanej patelni (ew. piekarniku lub kuchence mikrofalowej).
  6. Na ciepłą tortille połóż kolejno pastę jajeczną, rzodkiewkę, ogórek i mikro liście.
  7. Zawiń ciasno tortille i gotowe.

Smacznego!

Źródło: microgreens.pl