Naleśniki z kiełkami i sosem pomidorowym

Naleśniki z farszem z duszonej mieszanki kiełków podawane z sosem pomidorowym. Idealne na szybki piątkowy obiad.

Składniki:

  • 2 naleśniki
  • 1 opakowanie kiełków brokułu
  • 1 opakowanie fasoli Mung
  • 1 opakowanie kiełków słonecznika
  • 1 opakowanie kiełków lucerny
  • 1 cebula
  • 100g pomidorów
  • 20g masło
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. Cebulę, kiełki brokułu, kiełki fasoli Mung usmaż na maśle z dodatkiem oliwy z oliwek ok. 3 min., dopraw solą i pieprzem.
  2. Powstały farsz zawiń w naleśniki.
  3. Z pomidorów i cebuli zrób sos: podsmaż pokrojoną cebulę, dodaj pokrojone pomidory. Chwilę jeszcze duś. Dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj.
  4. Naleśniki ułóż na talerzu i dodaj sos pomidorowy.
  5. Podaj z kiełkami lucerny i słonecznika, które nadadzą lekko orzechowej nuty.

Smacznego!