Pierogi z kiełkami fasoli Mung i cebulką

Składniki:

  • 5 płatów makaronu lasagne
  • 1 opakowanie kiełków fasoli Mung
  • 1 opakowanie kiełków słonecznika
  • ½ cebuli
  • 100 g fasolki zielona
  • 1 marchewka
  • ½ selera
  • 100 g pomidorów koktajlowych
  • sos pomidorowy0,25 l
  • zioła do dekoracji
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Cebulę, fasolkę zieloną, marchewkę, seler i pomidory posiekaj drobno lub w cienkie paski, podsmaż na maśle z dodatkiem oliwy z oliwek.
  2. Dodaj sos pomidorowy, a po odparowaniu dodaj kiełki słonecznika i kiełki fasoli Mung, dopraw solą i pieprzem.
  3. Ugotuj płaty makaronu al den te.
  4. Przekładaj na przemian makaron i farsz dodając parmezan.
  5. Udekoruj świeżymi ziołami bazylii i pomidorami.


Smacznego!