Mieszanka Stri Fry

Kiełki Stir-fry to unikalne połączenie kiełków: soczewicy, fasoli mung i cieciorki, przeznaczonych do dań podawanych na ciepło. Kompozycja smaku mieszanki jest niepowtarzalna. Doskonale współgrają z takimi produktami jak: kurczak, ryby, kasze, ryż. Kiełki na patelnię mogą służyć nam również do zrobienia pasty, czy też kotlecików. Są one prawdziwą kopalnią składników odżywczych, mineralnychwitamin takich jak: kwas foliowy, Witamina B6, Tiamina, Miedź, Mangan, Fosfor. Kiełki na patelnię Stir-fry są również źródłem błonnika pokarmowego.

Wartości odżywcze w 100g produktu

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Naszych Klientów wykonaliśmy badania w akredytowanym laboratorium pod kątem określenia wartości odżywczych, witamin w naszych produktach. W celach informacyjnych umieściliśmy pełną tabelę wartości odżywczych na etykietach. Wyniki badań dla kiełków stir-fry przedstawiają się następująco:

Wartość energetyczna 541 kJ / 128 kcal
Tłuszcz
  w tym kwasy tłusz. nasycone
0,3g
0,1g
Węglowodany
  w tym cukry
19,2g
2,4g
Błonnik 5,2g
Białko 9,6g
Sól 0g
Kwas foliowy 126µg (63% *)
Tiamina 0,2mg (18% *)
Witamina B6 0,25mg (18% *)
Miedź 0,35mg (35% *)
Mangan 0,52mg (26% *)
Fosfor 118,6mg (17% *)

* Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

Polecane przepisy