Kiełki Rzodkiewki

Kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak, niemal identyczny jak korzeń rzodkiewki. Jej atrakcyjny różowo zielony kolor oraz niepowtarzalny smak urozmaica najprostsze danie. Świetnie nadają się do kanapek, twarożku i sałatek. Są one prawdziwą kopalnią składników odżywczych, mineralnych, witamin, takich jak: kwas foliowy, Witamina C, B6, E, Fosfor, Mangan. Kiełki rzodkiewki są również źródłem błonnika pokarmowego. Wielką zaletą naszych produktów jest także to, że nie wymagają obróbki wstępnej i są produktami gotowymi do spożycia.

Wartości odżywcze w 100g produktu

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Naszych Klientów wykonaliśmy badania w akredytowanym laboratorium pod kątem określenia wartości odżywczych, witamin w naszych produktach. W celach informacyjnych umieściliśmy pełną tabelę wartości odżywczych na etykietach. Wyniki badań dla kiełków rzodkiewki przedstawiają się następująco:

Wartość energetyczna 244 kJ / 58kcal
Tłuszcz
  w tym kwasy tłusz. nasycone
1,2g
0,1g
Węglowodany
  w tym cukry
5,3g
1,7g
Błonnik 3,7g
Białko 4,7g
Sól 0,02g
Kwas foliowy 96,3µg (48% *)
Witamina C 35,2mg (44% *)
Witamina B6 0,3mg (21% *)
Witamina E 2,09mg (17% *)
Fosfor 126,9mg (18% *)
Mangan 0,32mg (16% *)

* Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

Polecane przepisy