Kiełki Fasoli Mung

Kiełki fasoli Mung są niezwykle chrupiące o delikatnym smaku. To doskonały dodatek do zup, sałatek, farszu np. do pierogów oraz dań podawanych na ciepło. Powszechnie są używane w mieszankach chińskich i kuchni azjatyckiej. Fasola Mung jest cennym źródłem kwasu foliowego. Wielką zaletą naszych produktów jest także to, że nie wymagają obróbki wstępnej i są produktami gotowymi do spożycia.

Wartości odżywcze w 100g produktu

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Naszych Klientów wykonaliśmy badania w akredytowanym laboratorium pod kątem określenia wartości odżywczych, witamin w naszych produktach. W celach informacyjnych umieściliśmy pełną tabelę wartości odżywczych na etykietach. Wyniki badań dla kiełków Fasoli Mung przedstawiają się następująco:

Wartość energetyczna 76 kJ / 18 kcal
Tłuszcz
  w tym kwasy tłusz. nasycone
0,1g
0g
Węglowodany
  w tym cukry
1,9g
1,9g
Błonnik 1g
Białko 1,9 g
Sól 0g
Kwas foliowy 60,8 µg (30% *)

* Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

Polecane przepisy