Kiełki Lucerny

Kiełki lucerny (Alfaalfa) harakteryzują się delikatnym, subtelnym smakiem. Mają lekko żółtawy kolor. Świetnie nadają się do kanapek i sałatek oraz w szerokim aspekcie wykorzystywane są przez gastronomię. Wielką zaletą naszych produktów jest także to, że nie wymagają obróbki wstępnej i są produktami gotowymi do spożycia.

Wartości odżywcze w 100g produktu

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Naszych Klientów wykonaliśmy badania w akredytowanym laboratorium pod kątem określenia wartości odżywczych, witamin w naszych produktach. W celach informacyjnych umieściliśmy pełną tabelę wartości odżywczych na etykietach. Wyniki badań dla kiełków lucerny przedstawiają się następująco:

Wartość energetyczna 50 kJ / 12 kcal
Tłuszcz
  w tym kwasy tłusz. nasycone
0g
0g
Węglowodany
  w tym cukry
0g
0g
Błonnik 1,1g
Białko 2,5g
Sól 0g

* Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

Polecane przepisy