Kiełki Jarmużu

Kiełki jarmużu mają wyrazisty, lekko pikantny smak oraz charakterystyczną fioletową barwą co nadaje im niepowtarzalności. Są doskonałe do kanapek i sałatek, a ich kolor nadaje daniu atrakcyjności. Ponadto są one prawdziwą kopalnią składników odżywczych, mineralnych, witamin takich jak: kwas foliowy, Witamina K, B6, C, Fosfor. Wielką zaletą naszych produktów jest także to, że nie wymagają obróbki wstępnej i są produktami gotowymi do spożycia.

Wartości odżywcze w 100g produktu

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Naszych Klientów wykonaliśmy badania w akredytowanym laboratorium pod kątem określenia wartości odżywczych, witamin w naszych produktach. W celach informacyjnych umieściliśmy pełną tabelę wartości odżywczych na etykietach. Wyniki badań dla kiełków Jarmużu przedstawiają się następująco:

Wartość energetyczna 200 kJ/48 kcal
Tłuszcz
  w tym kwasy tłusz. nasycone
1,9g
0,1g
Węglowodany
  w tym cukry
2,1 g
1,6g
Błonnik 2,4g
Białko 4,4 g
Sól 0,01g
Kwas foliowy 164,1 µg (82% *)
Witamina K 52,1 µg (70% *)
Witamina C 29,9 mg (37% *)
Witamina B6 0,32 mg 23% *)
Fosfor 108 mg (15%*)

* Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)