Kiełki Cebuli

Kiełki cebuli mają ostry, wyrazisty smak, charakteryzują się intensywnym, soczystym, zielonym kolorem. Szczególnie dobrze komponują się w potrawach w połączeniu z pomidorem, twarożkiem, pastą np. jajeczną. Są one prawdziwą kopalnią składników odżywczych, mineralnych, witamin takich jak: kwas foliowy, Witamina E, Mangan, Fosfor, Wapń. Kiełki cebuli są również źródłem błonnika pokarmowego. Wielką zaletą naszych produktów jest także to, że nie wymagają obróbki wstępnej i są produktami gotowymi do spożycia.

Wartości odżywcze w 100g produktu

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Naszych Klientów wykonaliśmy badania w akredytowanym laboratorium pod kątem określenia wartości odżywczych, witamin w naszych produktach. Wyniki badań dla kiełków cebuli przedstawiają się następująco:

Wartość energetyczna 144 kJ / 35 kcal
Tłuszcz
  w tym kwasy tłusz. nasycone
0,5g
0g
Węglowodany
  w tym cukry
2,4g
2g
Błonnik 3,4g
Białko 3,4g
Sól 0,03g
Witamina E 3,54mg (30%*)
Kwas foliowy 45,3µg (23%*)
Mangan 0,77mg (39%*)
Fosfor 134,5mg (19%*)
Wapń 129,2mg (16%*)

* Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

Polecane przepisy