Kiełki Brokułu

Kiełki brokułu o lekko pikantnym smaku oraz wyrazistej, zielonej barwie, doskonale pasują do sałatek czy kanapek. Są one prawdziwą kopalnią składników odżywczych, witamin takich jak: kwas foliowy, Witamina C, B6 oraz Niacyny. Kiełki brokułu są również źródłem błonnika pokarmowego. Wielką zaletą naszych produktów jest także to, że nie wymagają obróbki wstępnej i są produktami gotowymi do spożycia.

Wartości odżywcze w 100g produktu

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Naszych Klientów wykonaliśmy badania w akredytowanym laboratorium pod kątem określenia wartości odżywczych, witamin w naszych produktach. W celach informacyjnych umieściliśmy pełną tabelę wartości odżywczych na etykietach. Wyniki badań dla kiełków brokułu przedstawiają się następująco:

Wartość energetyczna 231 kJ / 55 kcal
Tłuszcz
  w tym kwasy tłusz. nasycone
1,3g
0,2g
Węglowodany
  w tym cukry
4,6g
1,3g
Błonnik 3,1g
Białko 4,7g
Sól 0g
Kwas foliowy 148µg (74%*)
Witamina C 29,7mg (37%*)
Witamina B6 0,45mg (32%*)
Niacyna 2,89mg (18%*)

* Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

Polecane przepisy