Mikroliście Pak Choi

Mikroliście Pak Choi

  Mikro­li­ście Pak Choi cha­rak­te­ry­zu­ją się łagod­nym, lek­ko słod­ko-gorz­kim sma­kiem. Soczy­ste list­ki w sma­ku mogą przy­po­mi­nać kapu­stę pekiń­ską, co spra­wia, że ide­al­nie spraw­dza­ją się jako doda­tek do sała­tek oraz japoń­skich...
Mikroliście rukwi wodnej

Mikroliście rukwi wodnej

  Mikro­li­ście rukwi wodnej mają wyra­zi­sty, lek­ko pie­przo­wy smak, prze­ła­ma­ny nutą sło­dy­czy. Ten wyra­zi­sty aro­mat dobrze kom­po­nu­je się w let­nich i wio­sen­nych sałat­kach, zastę­pu­jąc pikant­ne przy­pra­wy i dodat­ki, takie jak...
Mikroliście komatsuny

Mikroliście komatsuny

  Mikro­li­ście komatsuny mają moc­no pikant­ny smak podob­ny do sma­ku musz­tar­dy, dla­te­go komat­su­na zwa­na jest tak­że japoń­skim szpi­na­kiem musz­tar­do­wym. Jej inten­syw­ny aro­mat pasu­je do deli­kat­nych sała­tek, ale cenio­ne są tak­że jako...
Mikroliście groszku

Mikroliście groszku

  Mikro­li­ście groszku są deli­kat­ne w sma­ku, z wyczu­wal­ną nutą sło­dy­czy. Dosko­na­le spraw­dza­ją się jako skład­nik sała­tek i kana­pek. Są dobrym dodat­kiem do potraw orien­tal­nych, z owo­ca­mi morza i sosem sojowym. Porcja...
Bazylia

Bazylia

  Bazy­lia jest jed­nym z naj­bar­dziej popu­lar­nych ziół wyko­rzy­sty­wa­nych w kuch­ni. Jej liście są bar­dzo aro­ma­tycz­ne, począt­ko­wo gorz­ka­we, po chwi­li lek­ko słod­kie. Bazy­lia nada­je wyjąt­ko­wy smak zupom i sałat­kom warzyw­nym....
Skip to content