Tost z pieczarkami i jajkiem w koszulce

2 porcje

15 minut

łatwe

5 pie­cza­rek
masło
1 ząbek czosn­ku
2 krom­ki chle­ba na zakwa­sie
2 pla­ster­ki sera ched­dar
1 śred­nia cebu­la
2 jaj­ka
sól i pieprz
kieł­ki rzodkiewki

Przy­go­tuj dwie patel­nie, na jed­nej zgril­luj dwie krom­ki chle­ba. Nie uży­waj do tego tłusz­czu. Na dru­giej patel­ni roz­grzej 2 łyż­ki masła, dołóż pokro­jo­ny w pla­ster­ki czo­snek oraz pokro­jo­ną w kostecz­kę cebul­kę. Dopraw do sma­ku solą oraz pie­przem. Pie­czar­ki oczyść i pokrój w więk­sze kawał­ki. Dodaj do cebu­li i czosn­ku i pod­smaż na zło­ty kolor.
W ron­del­ku zago­tuj wodę i przy­go­tuj jaj­ko w koszul­ce. Naj­smacz­niej­sze będzie ugo­to­wa­ne na mięk­ko. Powin­no goto­wać się oko­ło 4 minut.

Na każ­dą krom­kę chle­ba połóż pla­ste­rek sera, usma­żo­ne pie­czar­ki z cebul­ką oraz czosn­kiem, na nie jaj­ko w koszul­ce. Wykończ danie pysz­ny­mi kieł­ka­mi rzod­kiew­ki i ciesz się wspa­nia­łym śniadaniem.

Produkty z przepisu

GOTOWANIE

Potrawka z kurczaka z kiełkami fasoli mung

Potrawka z kurczaka z kiełkami fasoli mung

Potraw­ka z kur­cza­ka z kieł­ka­mi faso­li mung300 g kieł­ków faso­li Mung450 g file­tów z pier­si kurczaka2 śred­nie marchewki1/3 selera1 cebula1 papryka3 ząb­ki czosn­ku­bia­ła część pora 250 ml śmie­ta­ny do sosu4 łyż­ki masła1‑2 łyż­ki soku z cytry­ny­sól, pieprz,mielone…

Chrupiąca smażona burrata

Chrupiąca smażona burrata

Chru­pią­ca sma­żo­na burrataoliwa1 pokro­jo­na bagietka3 gar­ści pomi­dor­ków koktajlowych3 duże ząb­ki czosn­ku, posie­ka­ne­garść kieł­ków jar­mu­żu­sól i pie­prz½ łyżecz­ki cukru­olej rze­pa­ko­wy do sma­że­niasz­klan­ka buł­ki tartej1 jaj­ko + 1 łyż­ka wody1 kul­kę bur­ra­ty­Na patel­ni rozgrzej…

Gofry na Walentynki

Gofry na Walentynki

Gofry na Walentynki2 fili­żan­ki mąki uniwersalnej1 łyżecz­ka soli1,5 łyżecz­ki prosz­ku do pieczenia1 łyżecz­ka cukru2 jajka1,5 szklan­ki cie­płe­go mle­ka⅓ szklan­ki roz­to­pio­ne­go masła Dodatki:kilka pla­ster­ków boczku2 jaj­ka­sól i pie­prz­kieł­ki rzod­kiew­ki Skład­ni­ki sos:2 łyżki…

Chińskie placki z dymką, kiełkami brokuła i chilli

Chińskie placki z dymką, kiełkami brokuła i chilli

Chiń­skie plac­ki z dym­ką, kieł­ka­mi bro­ku­ła i chilli1 i 1/2 szklan­ki mąki pszennej40 ml wrzątku40 ml bar­dzo zim­nej wody1/3 łyżecz­ki prosz­ku do pieczenia1/2 łyżecz­ki soli3 łyż­ki ole­ju seza­mo­we­go­Olej do sma­że­nia­Pół szklan­ki pokro­jo­ne­go szczy­pio­ru­Garść kiełków…

Burgery z krewetkami i sałatką coleslaw

Burgery z krewetkami i sałatką coleslaw

Bur­ge­ry z kre­wet­ka­mi i sałat­ką colesław9 krewetek1 cm imbiru2 ząb­ki czosnku1 paprycz­ka chil­li­garść rukoli3 łyż­ki majonezu3 bułki3 łyż­ki ole­ju z wino­gron­kieł­ki stir fry Skład­ni­ki surów­ka coleslaw:Ćwiartka głów­ki mło­dej kapu­sty­pół mar­chew­ki­pół cebuli2 łyż­ki majonezu2…

Skip to content