Patent na lunch w pracy

1 porcja

15 minut

łatwe

Skład­ni­ki na sos wine­gret:
2 łyż­ki soku z cytry­ny
3 łyż­ki oli­wy
szczyp­ta soli mor­skiej.
szczyp­ta pie­przu.
1 łyżecz­ka musz­tar­dy

Skład­ni­ki na sałat­kę:
pół papry­ki
1 mała mar­chew­ka,
1/4 szklan­ki cie­cie­rzy­cy,
kil­ka róży­czek bro­ku­ła,
pół czer­wo­nej cebu­li,
garść pikant­nych kieł­ków pora.

Posił­ki w pra­cy mogą być nie lada wyzwa­niem… Kanap­ka, jogurt to chy­ba naj­czę­ściej powta­rza­ją­cy się sche­mat. Co powie­cie na sałat­kę, któ­rą może­cie zabrać w sło­iku? Faj­nie wyglą­da, jest zdro­wa i pysz­na!

Pomysł jest dość pro­sty: zacznij od napeł­nie­nia sło­ika sosem, a następ­nie nałóż na nie­go róż­ne skład­ni­ki, takie jak warzy­wa, kasze, makron, wędzo­ny łosoś. Tak napraw­dę wszyst­ko to, co lubisz!

Brzmi łatwo? No cóż, tak jest! Takie­go lun­chu pozaz­drosz­czą Wam zna­jo­mi w pra­cy. Smacz­ne­go 🙂

Produkty z przepisu

GOTOWANIE

Croissant z jajkiem sadzonym, awokado i kiełkami brokułu

Croissant z jajkiem sadzonym, awokado i kiełkami brokułu

Cro­is­sant z jaj­kiem sadzo­nym, awo­ka­do i kieł­ka­mi bro­ku­ła 1 rogal cro­is­sant 1 jaj­ko pół doj­rza­łe­go awo­ka­do 1 łyżecz­ka masła kieł­ki bro­ku­łu sól świe­żo zmie­lo­ny czar­ny pie­prz­Cro­is­san­ta oraz awo­ka­do prze­krój na pół. Żeby bez pro­ble­mu wyjąć miąższ z awo­ka­do, użyj łyż­ki, a…

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni2 łyż­ki oliwy2 cebu­le, drob­no posiekane1 kg dyni, obra­nej, pozba­wio­nej nasion i pokro­jo­nej na kawałki700 ml bulio­nu warzywnego150 ml śmie­tan­ki kre­mów­ki­Do podania:Duża garść kieł­ków sło­necz­ni­ka Roz­grzej w garn­ku 2 łyż­ki oli­wy, dodaj cebu­le i smaż przez…

Kurczak po czerkiesku

Kurczak po czerkiesku

Kur­czak po czerkiesku1 kurczak1 duża cebu­la, pokro­jo­na w ćwiartki1 duża mar­chew pokro­jo­na na czte­ry części2 gałąz­ki świe­żej natki pie­trusz­ki­sól i świe­żo zmie­lo­ny bia­ły pieprz3 krom­ki jed­no­dnio­we­go pie­czy­wa bez skórki175 g drob­no zmie­lo­nych orze­chów włoskich1/2…

Faszerowane bakłażany

Faszerowane bakłażany

Fasze­ro­wa­ne bakła­ża­ny  2 duże bakła­ża­ny 6 łyżek oliwy2 drob­no posie­ka­ne małe cebule350 g posie­ka­nej wołowiny2 obra­ne, posie­ka­ne pomidory1 łyżecz­ka prze­cie­ru pomidorowego115 g tar­te­go sera kasz­ka­wał­świe­żo ugo­tow­na­ny ryż­kieł­ki lucer­ny  Bakła­ża­ny prze­krój…

Pizza po turecku

Pizza po turecku

Piz­za po turec­ku­Skład­ni­ki na ciasto:100 ml wody­Pół łyżecz­ki cukru­Ły­żecz­ka suszo­nych drożdży150 g mąki pszen­nej­Pół łyżecz­ki soli­Łyż­ka oli­wy Skład­ni­ki na pizzę:Łyżka oli­wy­Drob­no posie­ka­na cebula2 roz­tar­te ząb­ki czosn­ku­Łyż­ka mie­lo­nej kolendry2 łyżecz­ki mie­lo­ne­go…

Skip to content