Patent na lunch w pracy

1 porcja

15 minut

łatwe

Skład­ni­ki na sos wine­gret:
2 łyż­ki soku z cytry­ny
3 łyż­ki oli­wy
szczyp­ta soli mor­skiej.
szczyp­ta pie­przu.
1 łyżecz­ka musztardy

Skład­ni­ki na sałat­kę:
pół papry­ki
1 mała mar­chew­ka,
1/4 szklan­ki cie­cie­rzy­cy,
kil­ka róży­czek bro­ku­ła,
pół czer­wo­nej cebu­li,
garść pikant­nych kieł­ków pora.

Posił­ki w pra­cy mogą być nie lada wyzwa­niem… Kanap­ka, jogurt to chy­ba naj­czę­ściej powta­rza­ją­cy się sche­mat. Co powie­cie na sałat­kę, któ­rą może­cie zabrać w sło­iku? Faj­nie wyglą­da, jest zdro­wa i pyszna!

Pomysł jest dość pro­sty: zacznij od napeł­nie­nia sło­ika sosem, a następ­nie nałóż na nie­go róż­ne skład­ni­ki, takie jak warzy­wa, kasze, makron, wędzo­ny łosoś. Tak napraw­dę wszyst­ko to, co lubisz!

Brzmi łatwo? No cóż, tak jest! Takie­go lun­chu pozaz­drosz­czą Wam zna­jo­mi w pra­cy. Smacznego 🙂

Produkty z przepisu

GOTOWANIE

Potrawka z kurczaka z kiełkami fasoli mung

Potrawka z kurczaka z kiełkami fasoli mung

Potraw­ka z kur­cza­ka z kieł­ka­mi faso­li mung300 g kieł­ków faso­li Mung450 g file­tów z pier­si kurczaka2 śred­nie marchewki1/3 selera1 cebula1 papryka3 ząb­ki czosn­ku­bia­ła część pora 250 ml śmie­ta­ny do sosu4 łyż­ki masła1‑2 łyż­ki soku z cytry­ny­sól, pieprz,mielone…

Chrupiąca smażona burrata

Chrupiąca smażona burrata

Chru­pią­ca sma­żo­na burrataoliwa1 pokro­jo­na bagietka3 gar­ści pomi­dor­ków koktajlowych3 duże ząb­ki czosn­ku, posie­ka­ne­garść kieł­ków jar­mu­żu­sól i pie­prz½ łyżecz­ki cukru­olej rze­pa­ko­wy do sma­że­niasz­klan­ka buł­ki tartej1 jaj­ko + 1 łyż­ka wody1 kul­kę bur­ra­ty­Na patel­ni rozgrzej…

Gofry na Walentynki

Gofry na Walentynki

Gofry na Walentynki2 fili­żan­ki mąki uniwersalnej1 łyżecz­ka soli1,5 łyżecz­ki prosz­ku do pieczenia1 łyżecz­ka cukru2 jajka1,5 szklan­ki cie­płe­go mle­ka⅓ szklan­ki roz­to­pio­ne­go masła Dodatki:kilka pla­ster­ków boczku2 jaj­ka­sól i pie­prz­kieł­ki rzod­kiew­ki Skład­ni­ki sos:2 łyżki…

Chińskie placki z dymką, kiełkami brokuła i chilli

Chińskie placki z dymką, kiełkami brokuła i chilli

Chiń­skie plac­ki z dym­ką, kieł­ka­mi bro­ku­ła i chilli1 i 1/2 szklan­ki mąki pszennej40 ml wrzątku40 ml bar­dzo zim­nej wody1/3 łyżecz­ki prosz­ku do pieczenia1/2 łyżecz­ki soli3 łyż­ki ole­ju seza­mo­we­go­Olej do sma­że­nia­Pół szklan­ki pokro­jo­ne­go szczy­pio­ru­Garść kiełków…

Burgery z krewetkami i sałatką coleslaw

Burgery z krewetkami i sałatką coleslaw

Bur­ge­ry z kre­wet­ka­mi i sałat­ką colesław9 krewetek1 cm imbiru2 ząb­ki czosnku1 paprycz­ka chil­li­garść rukoli3 łyż­ki majonezu3 bułki3 łyż­ki ole­ju z wino­gron­kieł­ki stir fry Skład­ni­ki surów­ka coleslaw:Ćwiartka głów­ki mło­dej kapu­sty­pół mar­chew­ki­pół cebuli2 łyż­ki majonezu2…

Skip to content