Roladki z jajkiem, awokado i kiełkami

4 porcje

30min

łatwe

1/2 szklan­ki kaszy kusku­su
1/2 bulio­nu warzyw­ne­go lub dro­bio­we­go
2 pier­si z kur­cza­ka
1 mała pusz­ka zie­lo­ne­go grosz­ku
1 czer­wo­na papry­ka
duża garść pomi­dor­ków kok­taj­lo­wych
3 łyż­ki sosu sojo­we­go
2 łyż­ki keczu­pu
1/2 cebu­li
2 ząb­ki czosn­ku
3–4 łyż­ki oli­wy
duża garść kieł­ków
oli­wa
pieprz
sól

Kaszę kuskus zalej gorą­cym bulio­nem i pocze­kaj, aż napęcz­nie­je. Papry­kę pokrój w kost­kę, a pomi­dor­ki kok­taj­lo­we prze­krój na pół i dodaj do kaszy. Dopraw sosem sojo­wym, ket­chu­pem oraz pie­przem. Pier­si z kur­cza­ka pokrój w pasecz­ki, dopraw przy­pra­wą cur­ry, solą i usmaż na oli­wie. W poło­wie sma­że­nia dodaj pokro­jo­ną cebu­lę. Aby danie nabra­ło struk­tu­ry i świe­żo­ści, dodaj dużą garść ulu­bio­nych kieł­ków. W naszym prze­pi­sie znaj­du­ją się kieł­ki duo — rzod­kiew­ka i bro­kuł.

Prze­pis rewe­la­cja! Spró­buj­cie sami.

Produkty z przepisu

GOTOWANIE

Croissant z jajkiem sadzonym, awokado i kiełkami brokułu

Croissant z jajkiem sadzonym, awokado i kiełkami brokułu

Cro­is­sant z jaj­kiem sadzo­nym, awo­ka­do i kieł­ka­mi bro­ku­ła 1 rogal cro­is­sant 1 jaj­ko pół doj­rza­łe­go awo­ka­do 1 łyżecz­ka masła kieł­ki bro­ku­łu sól świe­żo zmie­lo­ny czar­ny pie­prz­Cro­is­san­ta oraz awo­ka­do prze­krój na pół. Żeby bez pro­ble­mu wyjąć miąższ z awo­ka­do, użyj łyż­ki, a…

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni2 łyż­ki oliwy2 cebu­le, drob­no posiekane1 kg dyni, obra­nej, pozba­wio­nej nasion i pokro­jo­nej na kawałki700 ml bulio­nu warzywnego150 ml śmie­tan­ki kre­mów­ki­Do podania:Duża garść kieł­ków sło­necz­ni­ka Roz­grzej w garn­ku 2 łyż­ki oli­wy, dodaj cebu­le i smaż przez…

Kurczak po czerkiesku

Kurczak po czerkiesku

Kur­czak po czerkiesku1 kurczak1 duża cebu­la, pokro­jo­na w ćwiartki1 duża mar­chew pokro­jo­na na czte­ry części2 gałąz­ki świe­żej natki pie­trusz­ki­sól i świe­żo zmie­lo­ny bia­ły pieprz3 krom­ki jed­no­dnio­we­go pie­czy­wa bez skórki175 g drob­no zmie­lo­nych orze­chów włoskich1/2…

Faszerowane bakłażany

Faszerowane bakłażany

Fasze­ro­wa­ne bakła­ża­ny  2 duże bakła­ża­ny 6 łyżek oliwy2 drob­no posie­ka­ne małe cebule350 g posie­ka­nej wołowiny2 obra­ne, posie­ka­ne pomidory1 łyżecz­ka prze­cie­ru pomidorowego115 g tar­te­go sera kasz­ka­wał­świe­żo ugo­tow­na­ny ryż­kieł­ki lucer­ny  Bakła­ża­ny prze­krój…

Pizza po turecku

Pizza po turecku

Piz­za po turec­ku­Skład­ni­ki na ciasto:100 ml wody­Pół łyżecz­ki cukru­Ły­żecz­ka suszo­nych drożdży150 g mąki pszen­nej­Pół łyżecz­ki soli­Łyż­ka oli­wy Skład­ni­ki na pizzę:Łyżka oli­wy­Drob­no posie­ka­na cebula2 roz­tar­te ząb­ki czosn­ku­Łyż­ka mie­lo­nej kolendry2 łyżecz­ki mie­lo­ne­go…

Skip to content