Bajgle z łososiem i kiełkami

2 porcje

10 minut

łatwe

 2 baj­gle (lub bułecz­ki bawar­skie albo inne Two­je ulu­bio­ne pie­czy­wo)
serek typu Phi­la­del­phia
1 opa­ko­wa­nie łoso­sia wędzo­ne­go
pomi­dor
sała­ta
oli­wa
sól
pieprz
kieł­ki jar­mu­żu Uni­flo­ra (lub inne Two­je ulu­bio­ne kieł­ki)

Baj­gle (lub bułecz­ki) pod­piecz przez 3–4 minu­ty w pie­kar­ni­ku i prze­krój na pół, następ­nie skrop oli­wą i posyp solą i pie­przem.

Dol­ną część posma­ruj ser­kiem, nałóż sała­tę, łoso­sia, pla­ster pomi­do­ra, posyp kieł­ka­mi, przy­kryj gór­ną czę­ścią baj­gla.

Smacz­ne­go!

Produkty z przepisu

GOTOWANIE

Tost z pieczarkami i jajkiem w koszulce

Tost z pieczarkami i jajkiem w koszulce

Tost z pie­czar­ka­mi i jaj­kiem w koszulce5 pieczarekmasło1 ząbek czosnku2 krom­ki chle­ba na zakwasie2 pla­ster­ki sera cheddar1 śred­nia cebula2 jaj­ka­sól i pie­prz­kieł­ki rzod­kiew­ki­Przy­go­tuj dwie patel­nie, na jed­nej zgril­luj dwie krom­ki chle­ba. Nie uży­waj do tego tłusz­czu. Na…

Croissant z jajkiem sadzonym, awokado i kiełkami brokułu

Croissant z jajkiem sadzonym, awokado i kiełkami brokułu

Cro­is­sant z jaj­kiem sadzo­nym, awo­ka­do i kieł­ka­mi bro­ku­ła 1 rogal cro­is­sant 1 jaj­ko pół doj­rza­łe­go awo­ka­do 1 łyżecz­ka masła kieł­ki bro­ku­łu sól świe­żo zmie­lo­ny czar­ny pie­prz­Cro­is­san­ta oraz awo­ka­do prze­krój na pół. Żeby bez pro­ble­mu wyjąć miąższ z awo­ka­do, użyj łyż­ki, a…

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni2 łyż­ki oliwy2 cebu­le, drob­no posiekane1 kg dyni, obra­nej, pozba­wio­nej nasion i pokro­jo­nej na kawałki700 ml bulio­nu warzywnego150 ml śmie­tan­ki kre­mów­ki­Do podania:Duża garść kieł­ków sło­necz­ni­ka Roz­grzej w garn­ku 2 łyż­ki oli­wy, dodaj cebu­le i smaż przez…

Kurczak po czerkiesku

Kurczak po czerkiesku

Kur­czak po czerkiesku1 kurczak1 duża cebu­la, pokro­jo­na w ćwiartki1 duża mar­chew pokro­jo­na na czte­ry części2 gałąz­ki świe­żej natki pie­trusz­ki­sól i świe­żo zmie­lo­ny bia­ły pieprz3 krom­ki jed­no­dnio­we­go pie­czy­wa bez skórki175 g drob­no zmie­lo­nych orze­chów włoskich1/2…

Faszerowane bakłażany

Faszerowane bakłażany

Fasze­ro­wa­ne bakła­ża­ny  2 duże bakła­ża­ny 6 łyżek oliwy2 drob­no posie­ka­ne małe cebule350 g posie­ka­nej wołowiny2 obra­ne, posie­ka­ne pomidory1 łyżecz­ka prze­cie­ru pomidorowego115 g tar­te­go sera kasz­ka­wał­świe­żo ugo­tow­na­ny ryż­kieł­ki lucer­ny  Bakła­ża­ny prze­krój…

Skip to content